Groeten uit Diu - Gujarat - Reisverslag uit Diu, India van Stefan Ruben Bak - WaarBenJij.nu Groeten uit Diu - Gujarat - Reisverslag uit Diu, India van Stefan Ruben Bak - WaarBenJij.nu

Groeten uit Diu - Gujarat

Door: Stefan

Blijf op de hoogte en volg Stefan Ruben

25 Maart 2005 | India, Diu

Hoi allemaal,

Ik ben in Diu aangekomen, het is eigenlijk een eiland van 11 bij 3 km verbonden met het vasteland met een brug. Het is hier overdag warm, maar 's avonds en 's nachts opvallend koel (15-20 graden). Dus dat is lekker. Ik ben hier eergisteren aangekomen en het guesthouse wat ik had uitgekozen zat vol. Er was nog wel een optie om op het dak te slapen op een matrasje, dus daar heb ik afgelopen 2 nachten geslapen (voor nog geen euro). Onder de sterrenhemel, het regent hier toch niet. Mijn backpack staat bij vrienden in hun kamer, dus daar hoef ik niet op te letten.

Vanaf het moment dat ik aankwam trek ik op met 2 Fransen (Stefan & Jonathan) en een duitse jongen (Hubert). Je kunt hier een moped (brommertje) huren om het eiland te verkennen. Het voordeel hier is dat de wegen in goede staat zijn en dat het rustig op het eiland is. Dus ik heb ook een moped gehuurd en op deze manier cruisen we het eiland rond. Diu is een voormalige Portugese kolonie, dus veel katholieke kerken en er is een fort te bezichtigen. En veel mensen spreken nog Portugees. Daarnaast kom je met de moped op alle stranden, we gaan er elke dag langs. De ene is goed voor zwemmen, de ander is goed voor schaduw en de laatste is ideaal om te spelen met de golven.

Verder is Diu de enige plaats waar je in Gujarat alcohol kunt kopen, dus er zijn veel dronken Indiërs. Sommige met bloeddoorlopen ogen die daas voor zich uit staren en 's morgens vroeg al aan een grote fles bier zitten. Goede lokatie voor anti-alcohol reclame.

Voor Indiërs zijn blanke mensen op het strand hetzelfde als TV. Ze willen het liefst zo lang mogelijk ernaar kijken vanaf dichtbij. Als je op het strand zit/ligt komen er vaak Indiërs langs en blijven dan gerust een paar minuten vanaf een paar meter je bekijken. Soms gepaard met de standaardvragen "what's your name" & "what's your country", maar meestal alleen staren. Op een hoger niveau komt het gesprek meestal niet. Wat het beste werkt is negeren, want na een paar van deze clubjes mannen heb je er genoeg van.

We hebben spullen ingekocht voor holi. Holi geeft het einde van de winter aan, zo ver je van een winter hier kunt spreken. Het wordt gevierd met verf in de meest exotische kleuren. Dit wordt dan naar elkaar gegooid. We hebben waterpistolen en verfpoeder (wat we kunnen mengen met water) gekocht. Daarnaast wat ballonnen die we kunnen vullen met waterverf. Vandaag begint holi, maar morgen wordt er pas met verf gegooid.

Gisteren zijn we naar een avondmarkt geweest, groenten, vlees (ongekoeld, open en bloot, met vliegen erop) en allerlei soorten vis (manta-ray, haai, kreeft, garnalen,etc.). Vanavond gaan we waarschijnlijk met z'n 4-en naar een plaatselijke discotheek.

Ik heb voor het eerst in 8 weken Nederlands gepraat. Ik ben een Nederlander tegengekomen die sinds 5 jaar in India studeert.

groeten van Stefan.

• 04 Augustus 2007 - 21:49

Cynthia:

Hoi Stefan,

Ik heb me net pas aangemeld op deze site en via via kom ik opeens bij jouw dagboek uit. Volgens mij hebben wij elkaar ontmoet op Diu in India in 2005. Ik herken je niet echt van de foto maar jouw beschrijving van het guesthouse (dat was vroeger toch een kerk?) herken ik wel helemaal. Wij hebben elkaar maar heel even gesproken maar ik vind het grappig dat ik je hier nu weer tegenkom. Vandaar even dit berichtje. Ik was trouwens samen met m'n zus op reis en we kwamen vanuit Mumbai en daarvoor Nepal.

Groetjes Cynthia